Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Dzwięk pociągu parowego w Minecraft

Resident-Evil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio gdy buduję słyszę dzwięki pociągu parowego. Nie rozumiem, to jest jakis błąd? Nie wiem, ale myslę że to wina tego że dom mam położony na Monster Spawnerach.

Czekam na wasze wypowiedzi. Z góry dzięki.

Opublikowano

Tak mam sporo modów Komendy SP, Too Many Items, Whitegold mod itd. Nagrania nie miałbym jak dać bo bym musiał pól dnia nagrywać, i czekać aż ten dźwięk wystąpi. Mój kolega ma tak samo.

A nawet jeżeli to błąd czy ktos wie jak się tego pozbyć ? To taki dźwięk jak w jakims horrorze ;d

No ale żadnego takiego moda nie mam żeby takie dźwięki wydawał o ile taki istnieje

Opublikowano

A gdzie budujesz-

-na powierzchni?

-obok góry?

-pod ziemią?

To ma znaczenie, jeżeli wszędzie ten dźwięk jest to nie wiem ale jeżeli jest tylko pod ziemią i obok wielkiej góry to obok musi być nie oświetlona jaskinia, są różne dźwięki które tylko mówią o niebezpieczeństwie:

-powiew wiatru

-skrzypce itd.

Ale o dźwięku pociągu to jeszcze nigdy nie słyszałem.

P.S.Co za problem włączyć sobie HyperCam lub inne badziewie, grać pół dnia aż dźwięk wyjdzie a potem w Windows Movie Maker/Camtasia studio itp. obciąć?

Opublikowano

Na jakim poziomie trudności grasz? Jeżeli na easy<normal<hard to pewnie jakiś potwór. Jeżeli na pacefult (nie wiem jak to się pisze ;( ) to może to "wina" jakiegoś moda

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

Widać że w minecrafta długo nie gracie :P

To jest wgrane.

Te dźwięki tworzą straszną atmosferę gdy kopiecie pod ziemią.

Czasami słychać taki pisk/ryk.

To jest normalne i nie wiem co widzicie w tym niezwykłego.

Od razu mówię że bez modów też tak jest.

wilk.png

Opublikowano

To jest wgrane.

Dlatego nienawidzę kopać -.-

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

ja mam jeszcze inne wytłumaczenie

Herobrine się bawi pociągami :P

a na serial

ja słyszałem coś jak ludzie grający na cliencie zkumemku skarżyli się na piramidy i takie tam można grać na jego cliencie nawet nie wiedząc o tym bo można dać force update itd

to dlaczego gdzieś niema być ukrytych stacji? a tam parowozy?

wiem że mnie wyśmiejecie ale naprawdę dopuszczam taką możliwość

Opublikowano

@UP JAPIERDOLE AAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHH

te dzwieki sa wgrane sprawdz w sounds w minecraft bin ktory to dzwiek i go usun

Opublikowano

W minecraftcie nie ma żadnych parowozów itp. Dowodów jest dużo min. brak tekstur pociągów (tylko minecarty, ale one nie wydają dźwięków, lub nie parowozów ;P). A herobrine nie istnieje, Notch przyznał to na swoim blogu :) to był tylko żart :)

@up Eh, trzeba się tak znowu z niego śmiać? a no i caps lock wkurza :)

Opublikowano

Jak buduje na powierzchni gram na peacefulu bo mam dom n a moster spawnerach i ciagle creepery byly. Jak buduje w powietrzu czyli tak wysoko tego nie slysze. Nie wiem dlaczego tak jest.

Plszakalpl- -.- Chyba nie rozumiesz takiego dzwieku przynajmniej nie znalazlem -.- Jakby tak było to by problem sam się rozwiązał ale, dlatego mnie to dziwi że takiego dzwieku w plikach nie widzialem a jednak jest mozliwe ze to jeden z modow ale ja mam tylko takie mody:

-Too Many items

- SP Commands

- Whitegold mod

- Mod na rózdzki (Nie pamietam jak sie nazywa)

To jest wgrane.

To wytłumacz mi dlaczego mam to na powierzchni, bo o tym to ja wiem tylko zwykle nie miałem dzwikeu parowozu, tym bardziej na powierzchni.

Opublikowano

@UP JAPIERDOLE AAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHH

te dzwieki sa wgrane sprawdz w sounds w minecraft bin ktory to dzwiek i go usun

Teraz takich dają na MPC Media Team ? o.O

Opublikowano

Ja gram na czystym minecrafcie i są takie odgłosy ...

Pytałem na innym forum co to jest to ktoś całkiem poważnie napisał że Coś nowego mają wprowadzić odnośnie tych dźwięków a i jeszcze szukałem w google i było takie forum i pisało by jak to się słyszy to wyjść na dwór i patrzeć na niebo jak ktoś tak napisał niestety zamknęli temat :( ale ja to zawsze słyszę jak jestem głęboko pod ziemią i nie bardzo wiem jak patrzeć na to niebo <_<

Jak komuś się udało to proszę napisać czy coś jest na tym niebie czy nic nie widać bardzo mnie to ciekawi a chcę sie dowiedzieć czy to prawda czy kolejna bajka

Opublikowano

tu macie ścieżke gdzie są dzwięki w jaskiniach:

\Dane aplikacji\.minecraft\resources\newsound\ambient\cave

plik nazywa się cave 1 chyba o niego wam chodzi...

Opublikowano

@Resident-Evil

kid-mod=@nobskiller już ci pisał że bez modów też są te dźwięki, a wg. mnie nie ma żadnych modów które dodają nowe dźwięki otoczenia (muzyka i te gry na skrzypcach [oczywiście, niektóre dodają nowe dźwięki ale nie otoczenia tylko zwierząt, przedmiotów etc. {prawie zawsze tylko nowych}])

Jednak dźwięki te mogą występować na powierzchni, ale nadal są powiązane ze światem podziemi, ja kiedyś tak miałem że szukałem owiec itp. i słyszę przygłuchy dźwięk skrzypiec (w tym samym momencie muzyka się wyłączyła [ta pogodna]) zacząłem kopać i natrafiłem na jaskinie (oczywiście nie pod sobą) :)

I jeszcze jedno, niekoniecznie w jaskini może być mob spawner, cytuje:

"Odgłosy jaskiń (ang. Cave noises) to dźwięki odgrywane, gdy gracz znajduje się blisko nieoświetlonej jaskini. W przeciwieństwie do nazwy, nie są to dźwięki występujące w rzeczywistych jaskiniach, jak spadające krople, a nienaturalne dźwięki. Zostały one wybrane tak, by jak najbardziej wyróżniały się spośród naturalnych odgłosów gry i pobudzały świadomość gracza o nadchodzącym niebezpieczeństwie. Znane odgłosy jaskiń to:

• Odgłosy silnika motocykla
  • Rozstrojone skrzypce (najbardziej znany dźwięk, przez graczy uznawany za najstraszniejszy)
  • Powiewający wiatr

(...)

By te dźwięki były odgrywane, w odległości 10-20 bloków od gracza musi znajdować się pomieszczenie o wymiarach 3x3x3 i poziomie światła maks. 8. Gracz może znajdować się równie dobrze nad, jak i pod ziemią.

(...)

Odgłosy te nie mają bezpośredniego związku z obecnością mobów, rud itp. "

Źródło:http://pl.minecraftwiki.net/Odg%C5%82osy_jaski%C5%84

Dodam że dźwięki występują gdy pokój jest min. 3x3x3 :)

Podsumowując:Ten pociąg parowy to był motocykl :)

P.S.@qoPo Na wczesnej Alphie latało "ufo" (taka migająca kreseczka, na youtube znajdziesz)

Opublikowano

@Resident-Evil

kid-mod=@nobskiller już ci pisał że bez modów też są te dźwięki, a wg. mnie nie ma żadnych modów które dodają nowe dźwięki otoczenia (muzyka i te gry na skrzypcach [oczywiście, niektóre dodają nowe dźwięki ale nie otoczenia tylko zwierząt, przedmiotów etc. {prawie zawsze tylko nowych}])

Jednak dźwięki te mogą występować na powierzchni, ale nadal są powiązane ze światem podziemi, ja kiedyś tak miałem że szukałem owiec itp. i słyszę przygłuchy dźwięk skrzypiec (w tym samym momencie muzyka się wyłączyła [ta pogodna]) zacząłem kopać i natrafiłem na jaskinie (oczywiście nie pod sobą) :)

I jeszcze jedno, niekoniecznie w jaskini może być mob spawner, cytuje:

"Odgłosy jaskiń (ang. Cave noises) to dźwięki odgrywane, gdy gracz znajduje się blisko nieoświetlonej jaskini. W przeciwieństwie do nazwy, nie są to dźwięki występujące w rzeczywistych jaskiniach, jak spadające krople, a nienaturalne dźwięki. Zostały one wybrane tak, by jak najbardziej wyróżniały się spośród naturalnych odgłosów gry i pobudzały świadomość gracza o nadchodzącym niebezpieczeństwie. Znane odgłosy jaskiń to:

• Odgłosy silnika motocykla
  • Rozstrojone skrzypce (najbardziej znany dźwięk, przez graczy uznawany za najstraszniejszy)
  • Powiewający wiatr

(...)

By te dźwięki były odgrywane, w odległości 10-20 bloków od gracza musi znajdować się pomieszczenie o wymiarach 3x3x3 i poziomie światła maks. 8. Gracz może znajdować się równie dobrze nad, jak i pod ziemią.

(...)

Odgłosy te nie mają bezpośredniego związku z obecnością mobów, rud itp. "

Źródło:http://pl.minecraftwiki.net/Odg%C5%82osy_jaski%C5%84

Dodam że dźwięki występują gdy pokój jest min. 3x3x3 :)

Podsumowując:Ten pociąg parowy to był motocykl :)

P.S.@qoPo Na wczesnej Alphie latało "ufo" (taka migająca kreseczka, na youtube znajdziesz)

Rozpisałes się ;) Dzięki, plusy dla kazdego kto pomógł :)

• 1 rok później...
Opublikowano

według mnie taki dzwiek pociągu moze tylk wywolac: spawnery,wielkie wąwozy pod ziemią,opuszczone kopalnie i czasami nawet twierdze podziemne

wiem bo sam gralem w mc i malem domek a tu nagle pociąg parowy i okazało sie ze mieszkam pod wąwozem.

najlepiej sprawdz czy pod twoim domem lub w twojej kopalni niema spawnera,wąwozu,jaskini.czy też opuszczonej kopalni

Opublikowano

Co wy gadacie. To jest dźwięk z minecraft, sam często go słyszę. Najczęściej na normal w kopalni, ale jest też na powierzchni. Nie ma to nic wspólnego z mobami ani modami.

Opublikowano

A może to potwory ukryte w kamieniach ? Może ci się wydaje, że to pociąg

Pisać w sprawię budowniczego

15 + / GG / skype epickie budowanie

Serwer 50 slotów więcej informacji na PW

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W minecraft 1.4.6 dodali dźwięk który nie informuje o cavie ani innym ciemnym miejscu taki TDDDDD xD

Ten dźwięk też ostatnio dosć często występuje a skoro dodali jeden nowy to może i więcej.

Sygnatury brak.

Opublikowano

To wytłumacz mi dlaczego mam to na powierzchni, bo o tym to ja wiem tylko zwykle nie miałem dzwikeu parowozu, tym bardziej na powierzchni.

Proste. Gra "wydziela" te dzwieki ZAWSZE, kiedy w poblizu ciebie jest nieoswietlkne pomieszczenie o wym. wiekszych niz 4x4x4. W dodatku robi to bezmyslnie,nawet gdy jestes na zewnatrz, wiec byc moze nisko pod powierzchnia znajduja sie jakies jaskinie. A czemu masz to kd niedawna? Proste, od niedawna budujesz na powierzchni przy jaskiniach :P

Nie rozumiem ludzi ktorzy graja z dzwiekami, sa one glupie, straszne i zamulaja gre (moj komp z dzwiekami wyciaga 30fps, bez nich- 120 k?rwa).

Wiec po prostu je wylacz..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Znawca
Opublikowano

Na co odkopaliscie ten temat? -.-

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...